Egészség, szórakozás, pihenés, sok – sok vidámság… Csak néhány ok, amiért érdemes a Cegléden található Ceglédi Gyógy-és Strandfürdőbe ellátogatni.
Tovább →
Látogasson el családjával Cegléd legszebb szállodájába! A nyugalmat, harmóniát, és természet közeliséget árasztó, négycsillagos
Aquarell Hotel**** az Alföld kapujában, Cegléden, Budapesttől mindössze 65 km-re várja Önt.
Tovább →
3. Bor Box
2018. december 1.,
La Toscana Bisztró,
Jegyár: 13.500 Ft / fő
Az “In Vino Lidia” koncepciója egyszerű, nem csak a gyomor, de az elme is munkára van fogva. Interaktív, csapatépítő jelleggel, ábrák, térképek, kóstolási és borkisokos, quiz segítségével beszéljük át a tematikus vacsorai nedűit. In Vino Lidia vendégei megértik és megismerik, hogy például miért Chardonnay-ből készül a pezsgő vagy miért öntözik gleccservízzel az argentin szőlőültetvényeket.
Füle Lídia ha nem kontroller egy amerikai multivállalatnál, akkor sommelier Budapesten. A bor hosszú évek óta szenvedély. Ha nem a Borkollégiumban tüsténkedik vagy a szakmáról ír, akkor a céges amerikai management részére szervez borvacsorákat.
Cegléden ezen két este alkalmával arra vállalkozik, hogy három világbajnoki torna keretében megismerjünk 6 szőlőfajtát. Tételeink éppúgy mutatnak hasonlóságot mint különbséget mind íz, mind illatvilágban. A kérdés, hogy ki miben kedvesebb a fogyasztónak? Együtt elemezünk, és reményeim szerint arra a következtetésre jutunk, hogy az ősi magyar szőlőfajtáknak éppúgy helye van a világpiacon, mint az újvilági technológiai borászat kereteiben született világfajtáknak.
A menü és a borok az alábbiak szerint:
1. Törley Francois President Pinot Noir Rosé Nyerspezsgő (2014) - Kecskesajt balzsamecetes sült cékla gránátalma dresszinges friss salátával
2. Tűzkő Cserszegi fűszeres (2017 Tolna), Villa Maria Sauvignon Blanc 2017 (Új Zéland) - Királyrákkal töltött pisztráng filé pesztós friss salátával
3. Tóth Ferenc Kadarka 2015 (Eger), Colome Estate Malbec 2015 (Argentína) - Sült mangalica tarja dupla lecsóval és reszelt tésztával
4. Fekete Borpince Kékfrankos 2011 (Szekszárd), Stellenrust Pinotage 2013 (Dél-Afrika) - Konfitált tűzdelt mufflon lapocka és mufflon gerinc füstölt sertés nyelvvel és szedres áfonyás glassal, baconos burgonyapürével
5. Disznókő '1413' Édes Szamorodni 2015 - Francia túrós almatorta mézes marcipánhabbal
Az est végén a tudás számonkérés quiz formában sok-sok nyereménnyel! Valamennyi vacsoravendégem az Agrárminisztérium Magyar Borkiválóság Program keretében egy három kötetes borlexikon kiadvánnyal gazdagodik!
Az eseményre a La Toscana Bistro-ban személyesen váltott jegyekkel szeretettel várunk: 13.500 Ft / fő
Időpont: 18:30–23:30