Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont
Egészség, szórakozás, pihenés, sok – sok vidámság… Csak néhány ok, amiért érdemes a Cegléden található Ceglédi Gyógy-és Strandfürdőbe ellátogatni. Tovább →
Hotel Aquarell****
Látogasson el családjával Cegléd legszebb szállodájába! A nyugalmat, harmóniát, és természet közeliséget árasztó, négycsillagos Aquarell Hotel**** az Alföld kapujában, Cegléden, Budapesttől mindössze 65 km-re várja Önt. Tovább →

Karácsonyi rege – András naptól vízkeresztig

2018. november 23., Ceglédi Galéria, Ingyenes!
Karácsonyi rege – András naptól vízkeresztig
KIÁLLÍTÁS
“Karácsonyi rege” /Ady Endre/ – András naptól vízkeresztig. A téli ünnepkör szokásai és tárgyai.

Az idei esztendőt is különleges kiállítással zárja a Ceglédi Galéria. A teremben az adventi ünnepkör szokásait és a téli paraszti élet tárgyait, munkálatait mutatjuk be.

Többek között a betlehemezés, a luca széke készítés, a kosárfonás, a mézeskalácsosság, az adventi koszorú készítése és átörökítése napjainkban, a szilveszteri zajkeltés története és eszközei jelennek meg a kiállító térben.

A tárlat összeállításában helyi és vidéki alkotók nyújtanak segítséget szaktudásukkal, alkotásaikkal, tárgyi emlékeikkel.
Többek között Kovács Zoltán kosárfonó Népi Iparművész, illetve a szekszárdi Mézeskalács Múzeum.

A kiállítás december 22-ig várja a látogatókat, tárlatvezetésre már csak korlátozott számban tudunk csoportokat fogadni.
(Borítókép Szikla Judit – MézesVámosJudit – alkotása.)

Időpont: 18:00