Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont
Egészség, szórakozás, pihenés, sok – sok vidámság… Csak néhány ok, amiért érdemes a Cegléden található Ceglédi Gyógy-és Strandfürdőbe ellátogatni. Tovább →
Hotel Aquarell****
Látogasson el családjával Cegléd legszebb szállodájába! A nyugalmat, harmóniát, és természet közeliséget árasztó, négycsillagos Aquarell Hotel**** az Alföld kapujában, Cegléden, Budapesttől mindössze 65 km-re várja Önt. Tovább →

Kayamar és a KVV Kamarakórus

2018. július 28., Mély u. 1., Belépő: 2000 Ft, elővételben 1800 Ft.
Kayamar és a KVV Kamarakórus
Komolyzene könnyedén
A KertiPartiTúra koncertjén különleges élményben lehet része azoknak, akik a legcsodálatosabb hangszer, az emberi hang erejében hisznek. Az est első felében a KVV Kamarakórus előadását hallhatjuk, a második részben pedig a kivételes képességű zeneszerző és énekes Kayamar énekel nekünk - egyedül, több szólamban. Hogyan valósítja meg mindezt? Az úgynevezett looper-pedál segítségével (egy hangfelvevő, amellyel a színpadon felvett sávokat végtelenítve lehet visszajátszani). Ilyenkor egymás mellé 4-8 szólamot improvizál, amit a looperre felénekel.
2012-ben elkészült első, saját szerzeményekből álló CD-je, a Robert Keder holland költő verseire írt Music in the Wind és számos koncerten improvizált a Sziget Fesztiváltól a Művészetek Palotájáig.

Kayamar (Magyaróvári Viktor) zeneakadémiai tanulmányához kötődő előadói gyakorlata hozta össze a kórust. A tagok szerencsés találkozásának és az új zenei élményekre való nyitottságuknak köszönhetően alakult ki mára a KVVK (Kayamar Vorti Virgo Kamarakórus) egyéni stílusa, amelyben a klasszikus- és a könnyűzene értékei egyesülnek. Repertoárjukon jellemzően neves hazai és külföldi zeneszerzők, valamint a karnagyuk által komponált vagy áthangszerelt, akár 8-12 szólamú a capella darabok szerepelnek.

Kayamar hitvallása: "egyszerűen zenélni szeretnék és mosolyra fakasztani az embereket"- több szólamban, szólamok nélkül.

Az esten megtekinthető lesz a zeneszerző fotókiállítása is a Tornác Galérián.

Belépő: 2000 Ft, elővételben 1800 Ft.
14 éves kor alatt a belépés ingyenes.
Jegyek a helyszínen kaphatók.
Információ: 20/210-5221

Időpont: 19:00–21:30