Cegléd Üdvözöl :)

Cegléd régen és ma is út menti városként volt ismert, tulajdonképpen az "Alföld kapuja". A város több mint 660 éves. Jó fekvésének köszönhetően (hazánk középső részén van) az ősidők óta folyamatosan lakott területnek számít. A város a Duna-Tisza közi síkvidéken, két természeti táj: a Gerje - Perje-sík és a Pilis - Alpári-homokhát találkozásánál fekszik. Területére jellemzőek voltak a mocsaras, vizenyős, belvizes részek, valamint a Gerje-patak az ártereivel. A város neve egyes források szerint a török eredetű "cegle", "cigle" szóból származik, melynek jelentése: fűzfa.

Cegléd és az Alföld

Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont

A Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpontban kül- és beltéri medencék, wellness szolgáltatások és egy feledhetetlen aquapark biztosítja a vendégek kikapcsolódását. A Ceglédi Termálfürdő 2000-ben, az Aquapark pedig 2005-ban nyitotta meg a kapuit. A fürdő mellett egy 19.000 m2-es virágos park és ligetes sétány található. A környéken kulturális programok, lovarda, borkóstolás és gasztronómiai túrák gondoskodnak az ideérkezők szórakozásáról.

Gyógyfürdő Élményfürdő Aqua Centrum

Hotel Aquarell****

Látogasson el családjával Cegléd legszebb szállodájába! A nyugalmat, harmóniát, és természet közeliséget árasztó, négycsillagos Aquarell Hotel**** az Alföld kapujában, Cegléden, Budapesttől mindössze 65 km-re várja Önt. A szálloda berendezése visszafogottan elegáns, melyet magas színvonalú szolgáltatásainkkal és személyzetünk vendégszeretetével ötvöztünk, így Ön a legteljesebb kényeztetésben részesülhet.

Ismerje meg az Aquarellt!

Ceglédfürdő Kalandpark

A kalandpark a Ceglédfürdő és Csúszdapark közvetlen szomszédságában található, a tó partján, a természet közelében. Itt valóban erdőben kirándulhat, sportolhat, kipróbálhatja magát, a természet tapintható közelsége pedig teljessé teszi a kikapcsolódást. A Kalandparkban gyakorló- és gyermekpálya, családi pálya valamint a 6 átcsúszásból álló canopy is megtalálható. A fekete fenyő- és tölgyfákból álló erdőben a tó felett átvezető canopy valódi elszántságot igényel, 12 méter magasságból másképp néz ki a világ, de igazán sportos kikapcsolódást nyújt a különböző nehézségű akadályokból összerakott kalandpark pálya a család minden tagjának.

Kalandra fel :)

Ceglédi szálláshelyek, szállodák, apartmanok

Ceglédi látnivalók, városnézés

Térkép: Mit, hol talál Cegléden